zaterdag 14 juli 2018

Containervrachtwagen ramt negen auto’s op de Wijdenboschbrug

(Bron foto: Facebook)
Remmen van de truck zouden het hebben begeven

Niemand raakte gewond, maar de verkeerschaos was enorm, tot in centrum Paramaribo
 

Een containervrachtwagen heeft gistermiddag negen auto’s geramd op de Wijdenboschbrug. Volgens ooggetuigen hadden de remmen van de truck het begeven. 'Het leek wel even oorlog, zo’n herrie was het', zegt een van hen vandaag, zaterdag 14 juli 2018, in de Ware Tijd.

Voor zover bekend raakte niemand gewond, maar de chaos was enorm. De brug was enkele uren afgesloten om sleepwagens die af en aan reden in staat te stellen de wrakken te verwijderen. Aan beide kanten van de brug ontstonden enorme files. Zelfs in het centrum van Paramaribo liep het verkeer vast doordat er op de Van 't Hogerhuysstraat een file ontstond van weggebruikers die naar Commewijne moesten. Zelfs in de Keizerstraat was er geen doorkomen aan.

In het verleden zijn vaker ongelukken gebeurd op de brug door weigerende remmen van vrachtwagens. Op 13 september vorig jaar ramde een volgeladen tankwagen maar liefst dertien andere voertuigen nadat de remmen het hadden begeven. Op de bijrijder van de tankwagen na raakte wonderwel niemand gewond.

Twee jaar eerder, op 18 september 2015, zorgde een volgeladen zandtruck voor een enorme chaos: vier auto's werden aangereden, twee inzittenden liepen zware verwondingen op. In januari 2014 denderde een vrachtwagen de brug af nadat de remmen niet meer reageerden. Ook toen werden verschillende auto's geramd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten