zaterdag 14 juli 2018

BvL- en ALS-afdelingen Nickerie ook in actie tegen beleid minister Ferrier

Het was een eenmalige protestmanifestatie, maar actie IOL bij ingang universiteit gaat gewoon door



De afdelingen van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) in Nickerie hebben gisteren ook hun stem laten horen. Net als in Paramaribo kwamen de leerkrachten bijeen om te protesteren tegen het beleid van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 14 juli 2018.

Vakbondsleider Wilgo Valies heeft aangegeven, dat over de hele linie leerkrachten boos zijn op uitspraken gedaan door de minister. Zij heeft de indruk gewekt dat leerkrachten onbekwaam zijn en verantwoordelijk zijn voor slechte schoolresultaten.

Daarnaast willen de BvL en ALS dat de incorporatie van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) in de Anton de Kom Universiteit van Suriname niet in oktober moet ingaan. Daarvoor is de voorbereidingstijd volgens de bonden en docenten van het IOL te kort. Het onderwijs op deze HBO-opleiding ligt sinds vrijdag stil.

De BvL en ALS willen een onderhoud met de minister.

Er is in april een brief geschreven om te praten over de situatie in het onderwijs met de minister. Zij heeft nu een week te tijd gekregen om in gesprek te gaan met de vakbond. Indien Ferrier weigert in te gaan op deze eis, zal de actie worden verscherpt. Het was gisteren een eenmalige protestmanifestatie, maar de actie van het IOL bij de ingang van de universiteit gaat gewoon door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten