zaterdag 14 juli 2018

Autoriteiten VS adviseren mensen geen vers krabvlees uit Venezuela te eten

(Bron foto: CNN)
Gevallen gemeld van mensen die ziek zijn geworden in aantal staten door bacteriën


De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) adviseert mensen om geen vers krabvlees uit Venezuela te eten vanwege mogelijke besmetting door bacteriën. Sinds donderdag 12 juli 2018 zijn gevallen gemeld van mensen die ziek zijn geworden door de bacteriën, Vibrio parahaemolyticus, aldus de FDA in een persbericht. 

Acht gevallen werden gemeld in Maryland, twee in Louisiana en één in Pennsylvania en het District of Columbia, met vier mensen die een ziekenhuisopname nodig hadden, aldus de persmededeling. Mensen meldden ziek te zijn geworden worden tussen 1 april en 3 juli.


'De meeste mensen die besmet zijn met Vibrio parahaemolyticus ontwikkelen diarree, braken, buikkrampen, misselijkheid, koorts en maagpijn', aldus de FDA. 'Diarree is vaak waterig en af en toe bloederig.'

Mensen die uit eten gaan of krabvlees kopen bij een supermarkt, moeten vragen waar het product vandaan komt, stelt de FDA. Het krabvlees wordt vaak gevonden in plastic bakjes en gemarkeerd als 'voorgegaard', aldus de FDA.


De Amerikaanse Centra voor Ziektebestrijding en Preventie (CDC, Centers for Disease Control and Prevention) zeiden, dat het krabvlees er normaal uitziet en ruikt. Restaurants en winkels moeten over krabvlees uit Venezuela verwijderen, zei de FDA. Als een consument of een winkel de oorsprong van het krabvlees niet weet, moeten ze het weggooien, zei de CDC.

Kinderen onder de 5 jaar, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn het meest kwetsbaar, aldus de FDA. De FDA, de CDC en nationale en lokale agentschappen onderzoeken de uitbraak.

(Suriname Mirror/ABC Action News/CNN/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten