zondag 15 juli 2018

Politie moet bedelen bij ondernemers....

Dagblad Suriname kaart armoedige toestanden bij politieposten weer aan....


Volgens het Dagblad Suriname van zaterdag 14 juli 2018 zitten bepaalde politiebureaus weer eens zonder inkt en vervoer. Onder andere politiestation Uitvlugt in Paramaribo zou door zijn voorraad heen zijn. Zij hebben geen kantoorbenodigdheden. 

Bijna alle politiebureaus, althans de verantwoordelijken van alle ressorten, moeten bij ondernemers in hun ressort bedelen voor middelen, bijvoorbeeld onderdelen voor dienstato's. Zij hebben reeds eerder doorgegeven dat hun dienstvoertuig defect is, maar dat de leiding of de Technische Dienst zegt, dat er geen middelen beschikbaar zijn.

Agenten  kunnen vanwege het vervoersprobleem niet uitrukken. Zij worden gedwongen om hulp te vragen aan collega’s van omliggende stations, die met hetzelfde fenomeen te kampen hebben. In sommige gevallen worden zelf privévoertuigen van politieambtenaren ingezet. Indien er geen andere mogelijkheid bestaat, wordt aangevers gevraagd om naar het politiebureau te komen om aangifte te doen. Het politiewerk kan door deze tekorten niet adequaat worden uitgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten