zondag 15 juli 2018

CBvS gevoelig voor kritiek samenleving op extra door banken in rekening gebrachte kosten

CBvS gaat met bankdirecties in gesprek...


De enorme kritiek die er is op banken die extra kosten in rekening brengen bij contante transacties, blijkt de Centrale Bank van Suriname (CBvS) niet onaangeroerd te laten. Starnieuws schrijft vandaag, zondag 15 juli 2018, vernomen te hebben, dat komende week er een onderhoud is tussen de leiding van CBvS en de bankdirecties over dit onderwerp.

Banken hanteren verschillende tarieven voor contante stortingen van Srd’s én buitenlandse valuta. De PALU had eerder deze week een open brief gericht aan president Desi Bouterse en gevraagd om op te treden tegen de ongebreidelde vorm van afpersing van de gemeenschap door de bankinstellingen. 'Het blijkt namelijk dat de banken naar willekeur allerlei tarieven hebben ingevoerd en of verhoogd, om meer geld uit de zakken van cliënten te kloppen', aldus de PALU in de brief aan Bouterse.

Ook Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) heeft kanttekeningen geplaatst in De Nationale Assemblee tegen de gang van zaken.

Deze maatregelen zijn doorgevoerd nadat 19.5 miljoen euro van de banken door de Nederlandse Justitie in beslag is genomen van een geldzending via de CBvS. Abdoel heeft gevraagd om duidelijkheid hierover en de extra kosten die gevraagd worden bij cashtransacties. Mensen worden volgens hem nodeloos in de kosten gejaagd.

De CBvS vindt dat er meer structuur moet komen. De banken zijn afgelopen week uitgenodigd voor een onderhoud over de overdadige aanpak die van de een op de andere dag is ingevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten