zondag 15 juli 2018

'Minister Getrouw probeert eigen mensen te accommoderen'

Dagblad Suriname laat zijn berichtgeving leiden door niet geverifieerde geruchten....

 
Geruchten doen de ronde dat de minister van Justitie en politie, Stuart Getrouw, bezig is 'zijn eigen mensen' te accommoderen. Een van deze geruchten die nu de ronde doen is, dat inspecteur van politie Lloyd Tolud, de echtgenoot van Lucretia Redan, waarnemend directeur Operationele Diensten bij het ministerie van Justitie en Politie, heel binnenkort bevorderd zal worden samen met enkele andere collega’s. Hij zal hoogstwaarschijnlijk ingezet worden als ressortcommandant van Keizerstraat. Dit alles bericht het Dagblad Suriname zaterdag 14 juli 2018.

De regiocommandant van Paramaribo, hoofdinspecteur Premkoemar Jethoe, die op weg is naar zijn pensionering, moet zijn functie overdragen aan de senior in rang in het ressort. Zoals eerder gepland was, zou hoofdinspecteur van politie Iwan Bruce de opengevallen functie van Jethoe overnemen. Het vermoeden bestaat, dat de ressortcommandant van bureau Nieuwe Haven, hoofdinspecteur Bruce, mogelijk wordt gemuteerd naar een andere regio. De oudste in rang in de regio zal dan inspecteur Tolud zijn, die een bijzondere bevordering zal krijgen en de functie van regiocommandant Paramaribo zal vervullen, waarbij hij rangen zal overslaan.

Hierover heerst enorme ontevredenheid binnen het Korps Politie Suriname (KPS), vooral bij degenen die reeds de rang van hoofdinspecteurs hebben, aldus het dagblad. Er wordt gezegd, dat de minister zijn eigen mensen probeert te accommoderen. Indien dit het geval is, wordt er duidelijk met twee maten gemeten. Er wordt in strijd gehandeld met het Politiehandvest.

Een ander gerucht is, dat een speciale groep, bestaande uit inspecteurs van politie derde klasse, een bijzondere bevordering zullen krijgen. 'Dit is geen weerspiegeling van het KPS. De zogenaamde bijzondere bevordering vindt nergens weerslag in de wet. Het vermoeden bestaat dat ook aan leden van de Surinaamse Politiebond bepaalde beloften zijn gedaan met betrekking tot de op handen zijnde bevorderingen.'

Het is heel opmerkelijk - volgens het dagblad - dat de politiebond opvallend stil is op dit moment. Die laat niets van zich horen, ondanks het feit dat zich een aantal zaken voordoet dat onder normale omstandigheden niet door de beugel kan....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten