zondag 15 juli 2018

Grote hoeveelheid drugs door politie vernietigd in district Para in bijzijn pers

Onder vernietigde drugs 625,5 kilo cocaïne in poedervorm en 556 kilo marihuana (yami)


Een grote hoeveelheid drugs is gisteren door de politie - onder leiding van het Openbaar Ministerie - vernietigd in het district Para in het bijzijn van de pers. Het gaat om drugs die op diverse momenten in beslag zijn genomen: 625,5 kilo cocaïne in poedervorm, 12.100 milliliter vloeibaar, 556 kilo marihuana (yami), 517,3 gram methan (sukru) en 496 XTC-pillen. Dit meldt Starnieuws vandaag, zondag 15 juli 2018.


De drugs zijn tussen februari tot en met juni dit jaar onderschept, zei hoofdinspectrice Letitia Forster, hoofd van de afdeling Drugsbestrijding.

Opvallend is volgens haar, dat mensen ook proberen drugs via postpakketten het land uit te krijgen. Vaak worden valse identiteitskaarten hiervoor gebruikt. Forster legde uit, dat wanneer drugs in beslag genomen wordt, de Narcotica Brigade een initiële test doet. Daarna worden monsters gestuurd naar het Centraal Laboratorium. Alles gebeurt in afstemming met het Openbaar Ministerie.

Het vernietigen van de drugs neemt uren in beslag. In de enorme hitte wordt alles opnieuw getest en gewogen. Om ervoor te zorgen dat de drugs goed brandt, worden oude banden gebruikt. Het team blijft tot alles verteerd is door het vuur. Vooral de verbranding van geperste marihuana  neemt veel tijd in beslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten