vrijdag 18 mei 2018

Waterberg (BEP) bepaalt in december zijn politieke toekomst

'Die maand is een goede tijd om bekend te maken of ik in BEP blijf'


BEP-parlementslid Celsius Waterberg bepaalt in december zijn politieke toekomst. Hij vindt die maand een goede tijd om bekend te maken of hij in BEP blijft. Hierover wil hij niet uitweiden, hij wenst de partij niet publiekelijk te bespreken. 'Als ik iets te zeggen heb aan BEP, meld ik ze dat wel', aldus Waterberg vandaag, vrijdag 18 mei 2018, in de Ware Tijd.

Hij is vijf jaar voorzitter van de BEP geweest, maar leed 3 februari bij de bestuursverkiezing een smadelijke nederlaag, ten gunste van Ronny Asabina. Na de verkiezing zei Waterberg tegen verslaggevers. dat hij klaar is met BEP. Hij lijkt de daad bij het woord te voegen, want toen de partij drie weken geleden haar 45e verjaardag vierde, bleef hij weg.

Waterberg is sinds 1996 lid van de BEP die in 2005 in de A-Combinatie (AC) meedeed aan de verkiezingen. De combinatie behaalde vijf zetels en trad toe tot de derde regering-Venetiaan met drie ministers, van wie Waterberg er één was. Hij beheerde het ministerie van Volksgezondheid. Na de verkiezingen van mei 2010 bleef hij minister van Volksgezondheid in het kabinet-Bouterse, maar na de herschikking als gevolg van de stemming over de Amnestiewet 2012, werd hij de laan uitgestuurd, om het ministerie te depolitiseren.

Bij de verkiezing van 2015 werd Waterberg, samen met partijgenoot Rudolf Zeeman, gekozen tot parlementslid. Waterberg is van huis uit arts. In 1989 begon hij als assistent-arts bij de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in Moengo. Een jaar later werd hij beëdigd als arts. In 1991 werd hij bestuurslid van de mensenrechtenorganisatie Moiwana '86. Het jaar daarop werd hij zaalarts interne geneeskunde in 's Lands Hospitaal en twee jaar later assistent van de patholoog-anatoom bij de EHBO. Vanaf 1997 is hij - met een korte onderbreking - verbonden aan een privé-polikliniek in Kasabaholo.

Waterberg was van 1998 tot 2004 rayon-coördinator en arts bij de RGD-Latour.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten