vrijdag 18 mei 2018

Peruaanse regering helpt Paolo Guerrero om te proberen zijn schorsing ongedaan te maken

Internationaal sporttribunaal CAS heeft schorsing vanwege cocaïnegebruik verlengd tot 14 maanden

- Guerrero dreigt WK-voetbal mis te lopen
- President Martin Vizcarra van Peru: 'Deze schorsing is buitenproportioneel en oneerlijk'


De Peruaanse regering gaat Paolo Guerrero helpen om te proberen zijn schorsing ongedaan te maken. De aanvoerder van de nationale voetbalploeg hoorde begin deze week dat het internationaal sporttribunaal CAS (Court of Arbitration for Sport) zijn schorsing vanwege cocaïnegebruik heeft verlengd tot veertien maanden.

Guerrero, die onlangs zijn rentree maakte op het veld nadat zijn oorspronkelijke schorsing van zes maanden was afgelopen, mist daardoor het WK.

'Deze schorsing is buitenproportioneel en oneerlijk', zei president Martin Vizcarra van Peru. 'Onze minister van Buitenlandse Zaken en ambassadeur in Zwitserland, Luis Enrique Chávez, willen Paolo helpen in zijn juridische strijd.'




Een maand voor de start van het WK rekent bondscoach Ricardo Gareca niet meer op Guerrero. Gareca formeerde een selectie van 24 spelers, zonder de 34-jarige spits van Flamengo.

De bondscoach moet nog één speler laten afvallen voor het toernooi. 'Paolo is een geweldige voetballer, een idool', zei Gareca. 'Maar, het leven gaat door en wij moeten ons land zo goed mogelijk vertegenwoordigen in Rusland.'


(Suriname Mirror/De Telegraaf/Twitter/El Comercio/La Republica/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten