vrijdag 18 mei 2018

'Lokale producten zijn gezonder, maar ook belangrijk voor de economie van Curaçao'

'We produceren vrijwel niets zelf van ons voedsel'

'Met een professionele, moderne en duurzame aanpak, moet agrarische sector en visserij jaarlijks met 5% groeien'
 

Met een professionele, moderne en duurzame aanpak, moet de agrarische sector en visserij op Curaçao jaarlijks met vijf procent groeien. Lokale producten zijn gezonder, maar ook belangrijk voor de economie van het eiland. De boodschap van minister Suzy Camelia-Römer (PIN) tijdens een persconferentie gistermiddag was glashelder, aldus vandaag, vrijdag 18 mei 2018, het Antilliaans Dagblad.

'De bijdrage van landbouw, visserij en veeteelt aan het bruto binnenlands product is minder dan een procent. We produceren vrijwel niets zelf van ons voedsel.'

Volgens Camelia-Römer wordt er jaarlijks voor 160 miljoen gulden geïmporteerd aan etenswaren, waaronder fruit, groente, vlees, kaas en eieren. 'Een krop sla kan wel vijf parasieten bevatten. Alleen al vanuit het oogpunt van hygiëne en gezondheid is het beter om zelf te telen', meent de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten