vrijdag 18 mei 2018

Passagiersvliegtuig neergestort op Cuba - 104 Passagiers en 9 bemanningsleden aan boord

(Bron foto: Twitter)
Boeing 737 crasht kort na opstijgen op de Cubaanse internationale luchthaven José Martí

Er zouden slechts drie overlevenden zijn, die in kritieke toestand verkeren


Op Cuba is vandaag, vrijdag 18 mei 2018, een passagiersvliegtuig neergestort. De Boeing 737 crashte kort na het opstijgen op de Cubaanse internationale luchthaven José Martí. Er zijn volgens lokale media minimaal 100 mensen om het leven gekomen. Over de nationaliteit van de inzittenden bestaat nog onduidelijkheid. Vijf bemanningsleden, twee mannen en drie vrouwen, zouden uit Mexico komen. De Boeing 737 crashte om onduidelijke redenen kort na het opstijgen van de Cubaanse internationale luchthaven José Martí bij Havana.


Het vliegtuig zou onderweg zijn geweest naar Holguin, gelegen aan de noordkust van Cuba. Het gaat volgens de Cubaanse tv om een toestel van de Cubaanse luchtvaartmaatschappij Cubana de Aviación. De rookwolken zijn vanaf het vliegveld te zien. Het vliegveld ligt op zo’n vijftien kilometer van de stad Havana.


Cubaanse staatsmedia zeggen, dat de jet betrokken bij de crash een Blue Panorama Airlines (Italië) Boeing 737 is - dit vliegtuig werd gehuurd door Cubana. Andere media melden, dat het neergestorte toestel van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Global Air is en werd gehuurd door het Cubaanse Cubana de Aviación....



Er zitten naar verluidt 104 passagiers in het toestel.



De neergestorte Boeing ligt een akker en is zwaar beschadigd en verbrand. Getuigen hebben gezegd dat ze overlevenden hebben gezien die werden afgevoerd in ambulances.

Miguel Diaz-Canel, de nieuwe Cubaanse president, is ter plaatse gekomen. Hij zegt te vrezen voor een hoog aantal slachtoffers. Bewoners van het landelijk gebied zeggen volgens Cubaanse media dat ze hebben gezien dat enkele overlevenden werden weggevoerd in ambulances.

Een militaire officier zei tegen verslaggevers ter plaatsen, dat er slechts drie overlevenden zijn, die in kritieke toestand verkeren, van wie er een later in het ziekenhuis alsnog overleed.
De andere overlevenden verkeren in kritieke toestand. 'Ze leeft, maar is erg verbrand', zegt een familielid van een van hen tegen persbureau Reuters.
Onder de inzittenden zijn volgens de autoriteiten vijf kinderen. Er zijn nog geen officiële cijfers bekend over het aantal overlevenden



Op de plek van de ramp hebben zich volgens persbureau AP meerdere familieleden van inzittenden gemeld. 'Mijn dochter is 24, mijn god, ze is pas 24!', riep Beatriz Pantoja, wier dochter Leticia aan boord was. Pantoja en andere familieleden zijn opgevangen in een privéruimte op het vliegveld.

De crash is het derde zware dodelijke vliegtuigongeluk op Cuba sinds 2010. Op 29 april 2017 stortte een militair toestel neer tegen een heuvel in de westelijke provincie Artemisa. Acht mensen kwamen om.
Op 4 november 2010 ging een vlucht van AeroCaribbean vanuit Santiago naar Havana gebukt onder slecht weer, 68 inzittenden werden gedood.

(Suriname Mirror/teletica.com/AD/Twitter/Facebook/CNN/De Telegraaf/YouTube/Cubadebate)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten