vrijdag 18 mei 2018

Gajadien (VHP) wil van minister Hoefdraad duidelijkheid over besteding te ontvangen Staatsolie gelden

Staatsolie wil schulden 'herschikken' via de internationale kapitaalmarkt

Lukt dat, dan wordt ook de schuld van de obligatie bij de overheid afgelost


Indien het Staatsolie lukt om de schulden van ongeveer 600 miljoen Amerikaanse dollar via de internationale kapitaalmarkt te herschikken, zal ook de schuld van de obligatie bij de overheid worden afgelost. Het gaat om een schuld bij de overheid van 262 miljoen Amerikaanse dollar. De 4,8% aan aandelen die de Staat ter overname heeft aangeboden aan Staatsolie is ongeveer 76 miljoen. Verwacht wordt dat volgende maand meer duidelijkheid komt. Een consortium van internationale banken is betrokken bij de herschikking. Dit schrijft Starnieuws vandaag, vrijdag 18 mei 2018.

Bij de behandeling van de Comptabiliteitswet tijdens de openbare commissievergadering in De Nationale Assemblee gisteren, vroeg Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën hoe die besteed zullen worden wanneer Staatsolie de schuld van de obligatie terugbetaalt.

Welke reserveringen zullen plaatsvinden met het geld? Gajadien wees erop dat de staatsschuld enorm hoog is. Hij wilde weten of een deel van het geld in het op te zetten Spaar- en Stabilisatiefonds zal worden gestopt.

Minister Hoefdraad gaat de volgende week antwoorden op vragen die gesteld zijn over de initiatiefwet die in behandeling is.

Algemeen directeur van Staatsolie, Rudolf Elias, heeft eerder gesteld dat het bedrijf geen geld meer gaat lenen. De investeringen die nodig waren, zijn intussen gedaan. 'Datgene wat wij geleend hebben, gaan wij herschikken onder betere voorwaarden', benadrukt Elias. Hoe het uiteindelijke plaatje eruit zal zien, wordt komende maand duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten