zaterdag 19 mei 2018

Regering en president Bouterse betuigen medeleven aan Cubaanse regering en volk

Boeing 737 crasht kort na opstijgen op Cubaanse internationale luchthaven José Martí

- Er zijn volgens lokale media minimaal 100 mensen om het leven gekomen
- De drie vrouwen die de vliegramp overleefd hebben, liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis


'De Regering van de Republiek van Suriname heeft kennis genomen van het vliegtuig ongeluk, waarbij vele levens te betreuren zijn, welke zich op 18 mei 2018 heeft voorgedaan in Cuba. Via diplomatieke kanalen heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken namens de President, Z.E. Desiré Delano Bouterse, en de Regering van de Republiek Suriname haar medeleven betuigt aan de Cubaanse Regering en Volk met dit tragisch ongeval.'

Op Cuba is gisteren, vrijdag 18 mei 2018, een passagiersvliegtuig neergestort. De Boeing 737 crashte kort na het opstijgen op de Cubaanse internationale luchthaven José Martí. Er zijn volgens lokale media minimaal 100 mensen om het leven gekomen. In het toestel zaten 104 of 105 passagiers en zes bemanningsleden. Bijna alle passagiers waren Cubanen. Daarnaast zaten er twee Argentijnen en drie Mexicaanse passagiers in het toestel. Ook de bemanning was Mexicaans. Vijf bemanningsleden, twee mannen en drie vrouwen, zouden uit Mexico komen.

De Boeing 737 crashte om onduidelijke redenen kort na het opstijgen van de Cubaanse internationale luchthaven José Martí bij Havana. Een militaire officier zei tegen verslaggevers ter plaatse, dat er slechts drie overlevenden zijn, die in kritieke toestand verkeren, van wie er een later in het ziekenhuis alsnog overleed. De andere overlevenden verkeren in kritieke toestand. 'Ze leeft, maar is erg verbrand', zei een familielid van een van hen tegen persbureau Reuters.

De drie vrouwen die de vliegramp overleefd hebben, liggen vandaag, zaterdag 19 mei, nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Onder de inzittenden waren volgens de autoriteiten vijf kinderen.

De Cubaanse autoriteiten hebben twee dagen van nationale rouw afgekondigd.

(Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten