zaterdag 19 mei 2018

De 41e editie van de Dakar Rally speelt zich in 2019 geheel af in Peru

Oorzaak is de plotselinge terugtrekking van Chili en Bolivia


De 41ste editie van de Dakar Rally speelt zich in 2019 geheel af in Peru. Het is voor het eerst dat in de Dakar slechts een land de basis vormt voor de route. Oorzaak is de plotselinge terugtrekking van Chili en Bolivia. 

Organisator ASO moest eerder deze week de bekendmaking uitstellen nadat de onderhandelingen met Chili en Bolivia strandden. Deze landen weigerden de bedragen op tafel te leggen die ASO vraagt voor ‘deelname’ aan de Dakar. Het resulteerde in een situatie waarin de route enkele weken voor het openen van de inschrijvingsprocedure herzien moest worden.

De ASO gevestigde vrijdag 18 mei 2018, dat de Dakar Rally van 2019 in zijn geheel in Peru gaat plaatsvinden, met start en finish in de hoofdstad Lima. De rally begint op 6 januari, bevat tien etappes, een rustdag en finisht elf dagen later op 17 januari. Een grote verandering is dat uitvallers bij de auto's en trucks in de eerste week, na de rustdag weer aan kunnen sluiten in een ander klassement.


De ASO heeft het vertrouwen dat het evenement ondanks het gebrek aan aanwezigheid van andere landen een belangrijke wedstrijd kan zijn. De stranden, duinen en Peruaanse tracks zijn interessant genoeg.


Organisator Amaury Sport met de gedachte om de wedstrijd, vanaf 2020, terug te laten verhuizen naar Afrika. De rally trok indertijd weg uit dat continent uit veiligheidsoverwegingen. Sinds 2009 vindt de race in Zuid-Amerika plaats.

(Suriname Mirror/Motorsport.com/Het Laatste Nieuws/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten