woensdag 18 april 2018

Vakbonden op Curaçao willen massale steunbetuiging aan Isla-raffinaderij

Apri en PWFC: Waarom in 2018 beslag laten leggen naar aanleiding van meetresultaten van 2014?


De bonden Apri (Asosiashon Pa empleadonan staf di Rifeneria Isla), PWFC (Petroleum Workers Federation of Curaçao), SGTK (Sindikato General Trahadó di Kòrsou) en STK (Sindikato di Trahadó di Kòrsou), die werknemers bij de Isla vertegenwoordigen, hebben hun leden en het volk opgeroepen om vanmorgen, woensdag 18 april 2018, bij het Wilhelminaplein massaal te demonstreren en steun te betuigen aan de Isla-raffinaderij. Dit bericht het Antilliaans Dagblad.

Vanmorgen om negen uur dient het Kort Geding dat de Isla aanspande tegen de beslaglegging van 75 miljoen door een groep van 25 burgers, de stichting Humanitaire Zorg en de stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC), vanwege het overschrijden van de toegestane norm voor de uitstoot van zwaveldioxide in 2014. De Isla eist dat de beslaglegging wordt opgeheven, de raffinaderij vreest dat de bedrijfsvoering door de beslaglegging in gevaar komt.

De Apri en PWFC verklaarden in het duister te tasten over waarom de gedaagden nu in 2018 beslag laten leggen naar aanleiding van de meetresultaten van 2014. Waarom is dat niet al in 2014 gebeurd, zo vroegen de voorzitters zich af.

Het rapport over de meetresultaten van 2014 is begin 2017 door deskundigen afgerond. Aan de hand van dat rapport hebben de gedaagden besloten om beslag te laten leggen. Dit is afgelopen maart gebeurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten