donderdag 8 maart 2018

Zo'n 800 vrouwen bezetten in Rio de Janeiro, Brazilië, hoofdkwartier van O Globo

Grootste Braziliaanse mediabedrijf zou politieke instabiliteit in Brazilië bevorderen

(Bron foto: Twitter)
'Globo promoot coups in het voordeel van zijn zakelijke belangen'


Zo'n 800 vrouwen hebben donderdagochtend 8 maart 2018 het hoofdkwartier van O Globo, het grootste communicatiebedrijf van Brazilië, in Rio de Janeiro, bezet. Op het terrein, om 17.30 uur lokale tijd, zei de groep, dat het hun doel was om de actie van de media-gigant om de politieke instabiliteit in Brazilië te bevorderen, aan de kaak te stellen.


Diverse sociale groepen vertegenwoordigend, zoals Movimento dos Trabalhadores Rurais Sem Terra (MST), Levante Popular da Juventude, Bewegeing van Kleine Familie Boeren en de beweging van degenen die door dammen worden getroffen, evenals bezorgde inwoners van lokale gemeenschappen, benadrukten de vrouwen, dat O Globo meehielp aan de opbouw van het verhaal, dat resulteerde in de afzetting van de voormalige Braziliaanse presidente Dilma Rousseff in 2016.


Het mediabedrijf heeft consequent materiaal gepubliceerd, dat bijdraagt ​​aan de politieke vervolging van de voormalige Braziliaanse president Luula Inacio 'Lula' da Silva. 

'Globo promoot coups in het voordeel van zijn zakelijke belangen. Ze geven niet om de gevolgen voor het land. Dat betekent, dat ze crimineel zijn. Het is niet alleen een vijand van de arbeiders, het is een vijand van de hele natie', zei Ana Carolina Silva, een lid van Levante Popular da Juventude.


MST-leidster Maria Gomes de Oliveira zei, dat Globo-nieuwsuitzendingen, kranten en tijdschriften verantwoordelijk zijn voor sociale contacten en het stimuleren van electorale trends. De media-gigant steunde de 'militaire interventie in Rio de Janeiro in naam van de veiligheid. Tegelijkertijd promoten ze angst om de arbeidersklasse stil te houden, president Temer en zijn bondgenoten maken gebruik van het verlangen van mensen naar een veilige samenleving om zijn electorale strategie te verhullen.'


Ze benadrukte ook, dat Globo de poging van de regering Temer tot hervorming van het pensioenstelsel ondersteunde. 'Met betrekking tot pensioen (hervorming), ze zijn direct gekoppeld aan Mapfre Seguros, een bedrijf dat particuliere pensioendiensten verleent.'

De bezetting maakt deel uit van de MST's Nationale Actiedag van Landloze Vrouwen op de Internationale Dag van de Vrouw. Soortgelijke protesten en demonstraties vinden plaats in andere delen van het land, waaronder de staten Rio Grande do Norte, Paraiba, Para, Maranhao, Goiania en elders. De landelijke mobilisaties zijn georganiseerd om geweld tegen vrouwen, agribusiness, het verlies van werknemersrechten en tegenvallers in sociale vooruitgang aan de kaak te stellen.

(Surinamme Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube/Correio Braziliense/Brasil247)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten