woensdag 14 maart 2018

'Verhuizing Adhin onderdeel etnische politiek van NDP'

'Hij beseft nog niet dat hij in Wanica een groot politiek pak slaag zal krijgen van VHP-leider Santokhi'

 
De verhuizing van vice president Adhin van Paramaribo naar Wanica, hing al een tijdje in de lucht. Op een enkeling na is het dus voor niemand echt een verrassing dat hij verhuist, althans op papier. Voor insiders is het al tijden bekend, dat het Adhin heeft gefrustreerd dat hij in 2015 onvoldoende stemmen kreeg om de kiesdrempel te halen in Paramaribo. 

In de loop van de tijd heeft Adhin zich steeds verder ontpopt als een etnische NDP’er, die zich vooral richt op de hindostaanse kiezer. Hij voert een onzuiver etnische politiek. Tot nu toe is zijn missie mislukt. 

Door Adhin naar Wanica te dirigeren, is het duidelijk dat de VP niet meer is dan een brave loopjongen, die zich gewillig laat gebruiken door zijn baas Bouterse. Want laten we het beestje bij zijn naam noemen, we wonen niet op de planeet Mars of Jupiter, we weten allemaal wat de bedoeling is van Bouterse, om Adhin naar het district Wanica te laten verhuizen. De NDP is bezig met etnische politiekvoering, waarbij ze denkt meer zetels binnen te kunnen halen als ze Ashwin Adhin in het district Wanica kandideren. En natuurlijk is het een poging om VHP-leider Santokhi moeilijk te maken. Misschien goed om Adhin c.s. te herinneren aan het Engelse gezegde: be careful what you wish for! 

Als zijn kandidatuur in Paramaribo niet gewerkt heeft als gepresenteerde VP-kandidaat, toen nog onbesmet, waarom zou het dan in Wanica werken? Hij is geen politicus, nog minder een leider. Bouterse heeft hem neergezet als een politicus. Adhin zal ook in Wanica het beleid van de NDP, dat onder zijn verantwoordelijkheid is uitgevoerd, moeten verdedigen. Een beleid dat heeft geleid tot ernstige armoede, grensoverschrijdende criminaliteit, toegenomen onveiligheid, diepe crisis binnen het onderwijs, de gezondheidszorg, de teloorgang van de agrarische sector, torenhoge inflatie en de grote buitenlandse schulden. En dat is maar een kleine greep uit de ellende die hij over het land heeft afgeroepen. 

In 2015 heeft hij niet eens de kiesdeler gehaald, ondanks de vele beloftes, populistisch beleid en misleiding. 

Als de samenleving eerder te weten was gekomen dat MASA mining company NV, (waarvan aandeelhouders de vader en zus bleken te zijn) concessies had gekregen om onder andere goud te mijnen zou hij beslist minder stemmen hebben gehaald. 

De VHP gaat de verkiezingsstrijd in op basis van een nationale strategie. Etnische strijd voeren, zoals Adhin en de NDP nu doen, is een achterhoede gevecht, waar de VHP geen tijd voor heeft. De partij is een nationale partij, breed, open en sterk. De VHP vecht voor het Surinaamse volk, voor de redding van het land op basis van een duidelijke visie, een programma van wederopbouw.

In Paramaribo kreeg Adhin een politiek pak slaag van Dew Sharman. Nu vlucht hij naar het district Wanica, waar hij uiteraard welkom is. Wanica is een warm district met vriendelijke mensen. Maar, hij beseft nog niet dat hij in Wanica, een nog grotere politieke pak slaag zal krijgen van VHP-leider Chan Santokhi. 

Idris Naipal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten