maandag 26 maart 2018

Santokhi (VHP): 'Timing en voorbereiding actievoerende personen waren onvoldoende'

'Afstemming met samenleving en deelnemende organisaties wordt nog gemist'


De voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), Chandrikapersad Santokhi, heeft kritiek op de wijze van actievoeren tegen de regering Bouterse de afgelopen dagen. De voorbereiding liet te wensen over. 

Gebleken is dat de organisator, de Next Generation Movement, onvoldoende mensen op de been wist te krijgen. Daar is een goede verklaring voor. Onder meer de VHP had onvoldoende ruimte tot mobiliseren. Hoewel de partij achter de doelen staat van Next Generation Movement, kon het niet vol gaan. Hindoes zitten nu midden in vastenmaand Navratie en christenen bereiden zich op Pasen voor.

'De timing en voorbereiding van de actievoerende personen waren onvoldoende. Mensen hebben geestelijk rustig nodig', zegt Santokhi vandaag, maandag 26 maart 2018, in de Times of Suriname. Behalve timing is ook een goede afstemming nodig. Afstemming dan met de samenleving en deelnemende organisaties. Dat wordt nog gemist.

Het kan eventueel worden gewijd aan jeugdig enthousiasme. Santokhi vindt, dat bij het uitspreken van wensen en doelen, rekening gehouden moet worden met de verwachtingen die worden gewekt. 'Hoop moet gerealiseerd worden.'

Next Generation Movement wil de twee dagen van actievoeren op straat evalueren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten