maandag 26 maart 2018

De Ware Tijd blijf pijlen richten op SLM en directeur Lachmising

Beladings- en afhandelingsbedrijf Transport NV eist 252.000 Amerikaanse dollar van SLM

Samenwerking met SLM zou voortijdig zijn beëindigd door luchtvaartmaatschappij


Het heeft er alle schijn van, dat een verslaggever van De Ware Tijd 'het heeft voorzien op' de SLM en haar directeur Robby Lachmising. De nieuwswebsite DAGonline.nl schrijft vandaag, maandag 26 maart 2018: 'De Ware Tijd is misbruikt om onder andere SLM-directeur Robbi Lachmising weg te krijgen. Dit melden ingewijde bronnen aan deze website. (...)'

De Ware Tijd meldt vandaag, dat het beladings- en afhandelingsbedrijf Transport NV van de SLM 252.000 Amerikaanse dollar eist wegens voortijdige beëindiging van de samenwerking. In 2016, negen maanden voordat het contract zou aflopen, beëindigde SLM–directeur Robby Lachmising de overeenkomst. Hij stelde direct daarop onderhands Procons aan, het bedrijf van zijn ex-levenspartner.

De SLM bestrijdt in het al maanden durende kort geding dat Transport NV heeft aangespannen dat het bedrijf geld tegoed heeft. De maatschappij is wel bereid tweemaal het maandelijkse bedrag van 28.000 US dollar te betalen. Ze beroept zich hiervoor op een clausule in het contract waarin staat dat een periode van twee maanden in acht genomen moeten worden wanneer één van de partijen zou besluiten de samenwerking op te zeggen. De SLM heeft deze periode niet in acht genomen.

Transport NV vindt echter, dat er sprake is van contractbreuk door zonder opgaaf van reden de werkrelatie te verbreken en een onderneming waarmee Lachmising banden heeft in de arm te nemen. Het bedrijf stelt, dat Procons niet over het juiste personeel beschikt, geen materiaal heeft en niet gecertificeerd is.

Transport NV had ruim voordat het contract zou aflopen, samen met drie andere bedrijven deelgenomen aan een openbare inschrijving om weer in aanmerking te komen voor samenwerking. De bewering van Lachmising, eerder tegenover De Ware Tijd en ook op Radio ABC, dat Transport NV tegen een bedrag van 70.000 AmeriAmerikaanse dollar had ingeschreven, blijkt niet waar te zijn. Dit blijkt uit het aanbestedingsdocument dat intussen is toegevoegd aan het SLM-dossier waaruit de krant kort geleden publiceerde.

In het dossier zijn maandelijkse betaalopdrachten van de SLM aan Transport NV. Dienstverlenende activiteiten, zoals belading, bevoorrading en afhandeling van vliegtuigen van buitenlandse maatschappijen op de luchthaven te Zanderij blijken een lucratieve zaak te zijn. Luchtvaartmaatschappijen mogen hun vliegtuigen zelf beladen en afhandelen, maar de praktijk wijst uit dat ze dat liever laten doen door daarin gespecialiseerde bedrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten