maandag 26 maart 2018

Ondernemer Radj Oedit sleept de Staat Suriname voor de rechter

Oedit houdt onschuld vol in Cessna- en duikboot-drugszaak in het district Saramacca


Radj Oedit, die gezocht wordt in de geruchtmakende Cessna- en duikboot-drugszaak in het district Saramacca, zit inderdaad in het buitenland, zoals door media gemeld. Hij ontkent elke betrokkenheid. De rijstboer en ondernemer keert spoedig terug in Suriname en zal een zaak tegen de Staat aanhangig maken. Dit heeft zijn advocaat Irvin Kanhai gezegd, aldus de Ware Tijd vandaag, maandag 26 maart 2018.

Oedit wordt al enkele dagen genoemd als één van de verdachten na de vondst van een semi-duikboot en een drugsvliegtuigje met daarin bijna 500 kilo cocaïne op zijn areaal in het district.

Twee van de vijf werknemers van de ondernemer, die waren vastgehouden door de politie, zijn al na enkele dagen weer vrijgelaten. Advocaat Arjan Ramlakhan vertegenwoordigt de arbeiders.

De rechter-commissaris heeft geconcludeerd, dat twee van zijn cliënten onterecht vastzaten. Het Openbaar Ministerie ging tegen het besluit van de rechter-commissaris in beroep bij het Hof van Justitie, maar kreeg ook daar nul op het rekest.

Kanhai zegt dat het besluit van de autoriteiten om het terrein bezet te houden niet juist is. 'Het moest eerst bewezen zijn, dat hij iets met de zaak te maken heeft voordat je de man zijn terrein gaat bezetten.' Ook vindt de advocaat het vreemd, dat er achteraf na het vertrek van de ondernemer wordt gezegd, dat hij naar het buitenland is gevlucht.

'Hij is via Zanderij vertrokken. Hij heeft zich gewoon aangemeld en hij is daar gezien. Die man had afspraken lopen met medisch specialisten in het buitenland. Hij is niet zomaar vertrokken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten