zaterdag 24 maart 2018

PL-voorzitter Somohardjo weigert te verhuizen naar Wanica

Pertjajah Luhur heeft geen behoefte aan zogenaamde verhuisstrategie


Aan de zogenaamde verhuisstrategie, waarbij kandidaten zich in een ander district inschrijven om deel te nemen aan de komende algemene, vrije en geheime verkiezingen, heeft de Pertjajah Luhur (PL) geen behoefte. 

In verband met de verkiezingen over twee jaren  heeft een aantal vooraanstaande politici een adreswijziging doorgegeven. Hiertoe behoort ook vicepresident Ashwin Adhin, die bij de afgelopen verkiezingen namens de NDP in Paramaribo was gekandideerd. Maar, bij de komende verkiezingen wordt hij als burger woonachtig op een adres aan de Krokikilaan, een zijstraat van de Cassialaan te Houttuin, in het district Wanica namens de NDP gekandideerd.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt vrijdag 23 maart 2018 in het Dagblad Suriname, dat ook hij gevraagd is om zich kandidaat te stellen in Wanica. Maar, hij heeft dit verzoek resoluut van de tafel geveegd. Hij zal zich in Paramaribo kandidaat stellen, uitgaande van het adres waar hij woonachtig is.

Zijn rivaal, die de PL heeft verraden en een eigen politieke partij heeft opgericht, Raymond Sapoen, wordt eveneens in Wanica gekandideerd. Maar, dit zegt Somohardjo absoluut niets. ‘Ach, die Sapoen is helemaal geen partij voor mij’, zegt Somohardjo.

Somohardjo verduidelijkt, dat de verhuisstrategie op zich geen kwalijke zaak is. Maar, het betreft een handeling die als niet ethisch bestempeld kan worden. Volgens Somohardjo vertegenwoordigt een Assembleelid niet slechts het district waar hij gekozen is, maar het gehele land. Daarom was bij de wijziging van de Kieswet ook een voorstel gedaan om dat gedeelte van woonachtig zijn in een bepaald district weg te schrappen.

Somohardjo is van oordeel dat kiezers niet op personen, maar op politieke partijen stemmen. Als voorbeeld haalt hij aan, dat bij de afgelopen verkiezingen enkele populaire artiesten waren gekandideerd. Maar, hun populariteit heeft niet mogen resulteren in een groot aantal stemmen. ‘En nu probeert de NDP het ook met Joggaman door hem als kandidaat in Wanica te plaatsen.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten