zaterdag 24 maart 2018

Druk programma minister Girigorie van Justitie Curaçao tijdens werkbezoek in Nederland

Girigorie op bezoek bij burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en politie Rotterdam


Minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie is momenteel op werkbezoek in Nederland en heeft een druk programma. Zo bracht hij gisteren een bezoek aan burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en maakte hij een dag eerder de ontmanteling van een drugslaboratorium mee toen hij bij het Recherche Samenwerkingsteam was, aldus vandaag, zaterdag 24 maart 2018, het Antilliaans Dagblad

Met Aboutaleb besprak Girigorie de zogenoemde gebiedscommissies die in Rotterdam voor veiligere wijken hebben gezorgd. Het gaat hierbij om een wijkgerichte aanpak die in Rotterdam wordt toegepast in driehoeksoverleg met de burgemeester, politie en Openbaar Ministerie. Eens in de zoveel tijd vergaderen zij met de bewoners van de wijken om samen aan de aspecten van veiligheid te werken.

Girigorie zegt nuttige tips te hebben gekregen en ziet mogelijkheden om dit concept ook effectief in te zetten op Curaçao.


Hij bezocht gisteren tevens het politiebureau van Rotterdam, waar hij onder meer de politiecellen bekeek.

Een dag eerder sprak Girigorie onder meer met personeel van het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Hierbij is onder andere de huidige samenwerking besproken, evenals de steun vanuit Nederland voor het onlangs opgerichte Actiecentrum Ondermijning Curaçao. Girigorie zei hiervan erg onder de indruk te zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten