zaterdag 24 maart 2018

Eerste twee kalfjes door in-vitrofertilisatie geboren in Dominicaanse Republiek

Geboorte onderdeel strategie voor genetische verbetering productie van runderen


Het ministerie van Landbouw van de Dominicaanse Republiek heeft gisteren, vrijdag 23 maart 2018, de geboorte aangekondigd van het eerste paar kalveren door in-vitrofertilisatie. Volgens lokale media maakt de geboorte deel uit van een strategie voor genetische verbetering van de productie van runderen, die veehouderijen en veehouders in het hele land ten goede zal komen. 

De minister van Landbouw, Angel Estevez, verklaarde dat beide kalveren, de eerste pasgeborenen op deze manier in de Dominicaanse Republiek, in perfecte gezondheidscondities verkeren. Het mannetje is van het zuivere Gyr-ras en het vrouwtje is een kruising tussen Guzerat en Holstein.

'Runder in-vitrofertilisatie vertegenwoordigt een van de meest ingrijpende biotechnologische en economische ontwikkelingen voor het Dominicaanse vee waardoor producenten over de hele wereld embryo's kunnen ontvangen met de betere genen', voegde het ministerie eraan toe.

Hij wees er bovendien, op dat dit de eerste keer is dat de Dominicaanse Republiek op deze manier embryo's produceert en dat het een impact zal hebben op de genetische verbetering om concurrerend te zijn op internationale markten. Tot slot benadrukte de minister, dat door middel van het runderproductieproces, de Dominicaanse Republiek vooruit gaat en positioneert het vee van het land in een van de meest concurrerende plaatsen in de regio.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/7Dias.com.do)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten