maandag 5 februari 2018

Serieuze dreiging dat Isla-raffinaderij op Curaçao geheel plat gaat

Curaçao Refinery Utilities heeft problemen met levering stroom



Als het probleem van de levering van stoom vanuit CRU (Curaçao Refinery Utilities) niet wordt opgelost, dan is er een serieuze dreiging dat de Isla-raffinaderij vanaf komende donderdag geheel platgaat. De leiding van de raffinaderij hoopt vandaag of morgen te weten of het probleem verholpen kan worden, anders zal de raffinaderij in de aanloop naar donderdag de verschillende installaties gefaseerd moeten uitschakelen. Dat zegt adjunct-directeur Karel van Haren van Refinería Isla maandag 5 februari 2018 in het Antilliaans Dagblad.

De CRU heeft 6 boilers voor de productie van stoom voor de catcracker. Drie boilers zijn op dit moment niet in gebruik. De verwachting is dat twee boilers binnenkort weer kunnen worden gebruikt. Er is een vierde boiler, maar de raffinaderij heeft geen vergunning om deze na 8 februari in te zetten, deze boiler moet verplicht worden gereviseerd.

Als de catcracker niet gebruikt kan worden, heeft dat gevolgen voor de productie van onder andere benzine. Volgens Van Haren loopt de uitbetaling van de salarissen geen gevaar in het geval de raffinaderij gedwongen wordt om alle installaties stop te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten