maandag 5 februari 2018

'Ik weet niet wie de vrienden of vijanden zijn en ik heb mijn leven lief'

Oud-voorzitter BEP Waterberg: 'Meer dan 60 procent partij ziet mij liever gaan dan komen'


'Als meer dan 60 procent van de partij mij liever ziet gaan dan komen, waarom zou ik hier nog moeten komen? Ik weet niet wie de vrienden of vijanden zijn en ik heb mijn leven lief. Ik houd mezelf echt niet voor de gek.' Dit zei Celsius Waterberg, die het zaterdag bij een bestuursverkiezing als voorzitter moest afleggen tegen Ronny Asabina. Hij ziet dit als een vingerwijzing en stelt vandaag, maandag 5 februari 2018, in de Ware Tijd, dat hij het partijcentrum aan de Nieuw Weergevondenweg nu minder zal bezoeken. 

Waterberg, die samen met Rudolf Zeeman de BEP in het parlement vertegenwoordigt, heeft in zijn afscheidstoespraak gezegd, dat hij meer in het parlement en thuis te vinden zal zijn. Hij heeft de partij vijf jaar geleid en zegt zich nu 'blij, opgelucht en bevrijd' te voelen.

De gewezen voorzitter benadrukt, dat hij zich niet op eigen initiatief heeft gekandideerd. Delen van de partij hebben hem daarvoor benaderd. Hij huldigde het principe van het voordeel van de twijfel. Hoewel de gewezen voorzitter zegt, dat hij helemaal niet teleurgesteld is over het verkiezingsresultaat, wekken zijn uitspraken een andere indruk, aldus de Ware Tijd.

Asabina zegt dat hij geen slechte ervaring heeft met Waterberg. 'Hij is mijn huisdokter en ik denk dat ik daarmee heel veel heb gezegd. In het traject van samenwerken ga je meningsverschillen en verschil van inzichten hebben.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten