maandag 5 februari 2018

Pertjajah Luhur (PL) Nickerie wil zelfstandig en alleen de verkiezingen van 2020 in

PL-voorzitter: 'Of we alleen of in samenwerkingsverband verkiezingen ingaan, daarover is nog geen besluit genomen'


Structuren van de Pertjajah Luhur (PL) in Nickerie hebben te kennen gegeven, dat zij voorstander zijn om zelfstandig en alleen de verkiezingen van 2020 ingaan, dus niet in combinatieverband. 'Als hoofdbestuur hebben wij een luisterend oor voor de wensen van onze structuren. Daar houden we rekening mee. Maar, of we daadwerkelijk alleen of toch in samenwerkingsverband de verkiezingen ingaan, daarover is nog geen besluit genomen. Dat zullen we binnen de partij in groter verband moeten bespreken', zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo vandaag, maandag 5 februari 2018, op Starnieuws.

De PL-voorzitter was in de afgelopen dagen veelvuldig in het rijstdistrict in verband met de geplande installatie en herinstallatie van de kernen. Het streven is er op gericht om 200 kernen te hebben geïnstalleerd dan wel geherinstalleerd, voordat de hoofdbestuursverkiezingen in december dit jaar plaatsvinden.

Het hoofdbestuur van de partij zal de komende weken en maanden intensief werken aan de installatie en herinstallatie van de kernen, daarbij ondersteund door de partijstructuren en ondersteuningsgroepen in de verschillende districten. In dit kader is de PL voornemens om minstens één keer per maand een Aktua Festa te organiseren. Tijdens deze activiteit zullen de kernen die in de afgelopen periode zijn geïnstalleerd of opnieuw zijn geïnstalleerd, aan de samenleving worden gepresenteerd.

De eerste Aktua Festa wordt 3 maart te Dessa gehouden. Tijdens de Aktua Festa worden niet alleen de kernen van één bepaald district gepresenteerd, maar van verschillende districten. Dat gebeurt op logistieke verantwoorde wijze. Zo kunnen in Wanica de kernen van Wanica, Commewijne en Saramacca samen worden genomen, maar voor die van Nickerie zal het te ver zijn om de event bij te wonen.

'Nickerie zullen we op een andere dag samen met Coronie moeten presenteren. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn, dat we alle 200 kernen hebben geïnstalleerd of geherinstalleerd vóór de bestuursverkiezingen in december en deze ook aan de samenleving hebben gepresenteerd', legt Somohardjo de gedachte achter de PL Aktua Festa uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten