maandag 12 februari 2018

Boliviaanse president Morales verwerpt 'verdachte aanwezigheid' hoofd Zuidelijke Commando VS in Tumaco, Colombia

'Elke imperialistische militaire dreiging tegen vrede in Venezuela en onze regio wordt verslagen'


De Boliviaanse president Evo Morales verwerpt de 'verdachte aanwezigheid' van Kurt W. Tidd, hoofd van het Zuidelijke Commando van de VS, zondag 11 februari 2018, in de Colombiaanse stad Tumaco, officieel om 'veiligheidsdreigingen de kop in te drukken'.

'Elke imperialistische militaire dreiging tegen de vrede in Venezuela en onze regio zullen verslagen worden door waardigheid, soevereiniteit en eenheid van onze democratische volkeren', zei Morales op Twitter.





In het verleden waarschuwde Tidd voor een mogelijke regionale reactie tegen Venezuela, door het Pentagon beschouwd als een 'factor van regionale destabilisatie'.

Tidd's bezoek in Colombia volgde de Latijns-Amerikaanse tournee van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson met de situatie in Venezuela als belangrijkste agendapunt tijdens zijn bezoeken aan Mexico, Argentinië, Peru, Colombia en tot slot Jamaica.



Tillerson waarschuwde ook voor mogelijke maatregelen ten opzichte van de buurlanden als onderdeel van de druk op de Maduro-regering.



De Venezolaanse president Nicolas Maduro zei dat hij bereid was om vrijheid en soevereiniteit te verdedigen, nadat hij hoorde dat Argentinië en de VS op zoek waren naar het opleggen van oliesancties tegen Venezuela.


(Suriname Mirror/TeleSUR/WRadio/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten