maandag 12 februari 2018

ABOP heeft strategisch plan 2020-2030 ontwikkeld om Suriname uit de armoede te halen

Belfort roept op 28-jarig verjaardagsfeest ABOP Heilige Geest aan om Suriname te bevrijden van dictatuur en slavernij


Tot driemaal toe riep ABOP-Assembleelid Edward Belfort gisteren tijdens de viering van 28 jaar ABOP in Moengo de Heilige Geest aan om Suriname te bevrijden van dictatuur en slavernij. Hij voerde aan, dat het land lijdt, omdat een ondeskundige man het land bestuurt. Belfort benadrukte dat er een enorme chaos heerst in het land en dat hij nog nooit zoveel bedelaars op straat heeft gezien. De prostitutie neemt volgens hem toe, hetzelfde geldt ook voor de criminaliteit. Het land zucht aldus Belfort, hem onder de slavernij en armoede. 'Het is de hoogste tijd dat het land bevrijd wordt. Almachtige God, help Suriname. A aboma e kiri un. Ye kiri a volk. Santa yeye kon in a presi dya....'


Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk en Assembleelid Marinus Bee voerden aan - aldus Starnieuws vandaag, maandag 12 februari 2018 -, dat de partij in de 28 jaren behoorlijk is gegroeid en de derde plaats inneemt. ABOP is van 4.000 naar 27.000 stemmen gegroeid. In 2005 had de partij één zetel. In 2010 veroverde ABOP drie zetels. De afgelopen verkiezing haalde ABOP vijf zetels.

Bee merkte op dat duurzame ontwikkeling nodig is en geen pakketten. Partijleider Brunswijk zei dat ABOP een strategisch plan 2020-2030 heeft ontwikkeld om het land uit de armoede te halen. Het plan is voor driekwart af om de koers van de dollar en de brandstofprijs omlaag te brengen en mensen op tijd te betalen. Hij stelde, dat de partij de strategie niet zal prijsgeven, omdat mensen niet hoeven te weten hoe ABOP de situatie denkt op te lossen. 'Mensen hoeven niet in de kaarten van ABOP te kijken, want je moet voorzichtig zijn.'

Joël Martinus (alias 'Bordo' en 'Mony Hond') maakte duidelijk, dat hij geboren is als ABOP en zal sterven als ABOP. Hij gaat nergens naar toe. Bordo had gesprekken gevoerd met onder andere de VHP om zijn politieke toekomst te bepalen. Hij beweerde  de tweede man te zijn binnen de ABOP en Brunswijk te vervangen.

De partijleider zei echter, dat de ABOP in en buiten rechte wordt vertegenwoordigd door het dagelijks bestuur dat wordt uitgemaakt door hem, ondervoorzitter Marinus Cambiel, secretaris Carlo Ada en penningmeester Hendrik Cairo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten