woensdag 17 januari 2018

Zeven doden crash legerhelikopter in departement Antioquia, Colombia

Drie inzittenden worden vermist


Zeven mensen zijn dinsdagochtend 16 januari 2018 om het leven gekomen bij een crash van een legerhelikopter in het noorden van Colombia. Ambtenaren zeggen, dat de helikopter 10 mensen vervoerde toen het in het departement Antioquia neerstortte. 

Reddingswerkers vonden de overblijfselen van zeven mensen aan boord en blijven zoeken naar drie mensen die vermist worden.


De meeste passagiers waren militairen, maar er waren twee civiele leden van een luchtvaartonderhoudsteam. Het team was bezig met het inspecteren van brandstoftanks in de hele regio.




De Colombiaanse bevelhebber van de luchtafdeling van het leger zei dat vooralsnog van een ongeluk wordt uitgegaan. 'Het wordt onderzocht', aldus generaal Juan Vicente Trujillo, die zodoende een aanval van rebellen voorlopig uitsluit. Militairen zijn op de plek des onheils aanwezig om de lichamen te bergen.

In het noorden van Colombia zijn ELN-strijders actief, waarmee de regering tot voor kort een wapenstilstand had. Sinds het bestand vorige week afliep is het geweld in de regio weer opgelaaid.

(Suriname Mirror/AP/El Tiempo/Twitter/El Colombiano)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten