woensdag 17 januari 2018

Nieuw woningbouwproject Hanna’s Lust overwoekerd door bos

'Overal zie je bos, vooral de leegstaande percelen'

'Er worden drugs verkocht en ook worden mensen lastig gevallen, alles komt door het oerwoud'


'Het moet een voorbeeldproject worden', zei president Desi Bouterse ooit. 'Na drie jaar wonen op het project lijkt alles nu meer naar een bos te veranderen dan een project met woongenot', aldus een bewoner van het nieuw woningbouwproject van Hanna’s Lust maandagavond op de hoorzitting van het ressort De Nieuwe Grond van het districtscommissariaat Wanica Zuidoost. Dit schrijft het Dagblad Suriname woensdag 17 januari 2018.

'Ik was gewend vroeger elke ochtend te trainen door de straten, maar daarvoor ben ik nu bang. Overal zie je bos. Vooral de leegstaande percelen. Er is een plek gereserveerd voor een RGD-poli. Deze lijkt nu op een oerwoud. Ik zag een dag een hert eruit komen', gaf ze de situatie aan, terwijl de districtscommissarissen Sarwan Ramai en Audrey Hankers, het NDP-Assembleelid Rosellie Cotino, districtsraads- en ressortraadsleden van het district Wanica aandachtig naar haar luisterde.

'Er is nu ook sprake van criminaliteit op dit project. Er worden drugs verkocht en ook worden mensen lastig gevallen. Alles komt door het oerwoud dat ontstaan is op de vele plekken op het project', haalde ze aan.

Andere burgers brachten problemen naar voren als overlast door mensen die voor winkels alcohol staan gebruiken, dichtgeslibde trenzen, drempels die moeten komen op strategische plekken en overwoekerde percelen. Ook de drugsproblematiek in de verschillende buurten werd aangehaald door de bewoners.

De ressortraad De Nieuwe Grond presenteerde ook twee projecten die ze wil gaan realiseren in het dienstjaar 2019. Deze zijn het herstellen van de vernielde bushokjes aan de Indira Gandhiweg en het aanleggen van looppaden in de verschillende straten van het ressort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten