woensdag 17 januari 2018

Leden oude MDPT, Curaçao, tevens consultant, ontvingen commerciële vergoedingen

Soab: 'Het feit dat consultants zijn aangesteld als MDPT-lid tegen commerciële tarieven houdt risico in'


Leden van het (oude) Multidisciplinair Projectteam (MDPT), die tevens consultant zijn, werkzaam bij de kantoren KPMG en VanEps Kunneman VanDoorne, hebben voor hun inzet commerciële vergoedingen ontvangen. Dat schrijft de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) in het rapport over de nulmeting bij het MDPT dat eind 2013 was opgezet in verband met uitwerking van de plannen voor de toekomst van de Isla-raffinaderij, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 17 januari 2018. 

'Het feit dat consultants zijn aangesteld als MDPT-lid tegen commerciële tarieven houdt een risico in dat dergelijke leden mede hun eigen opdrachten/inzet en omzet creëren', aldus een kritische opmerking van de zijde van Soab. 'In ieder geval hebben deze leden de schijn tegen van belangenverstrengeling.'

Het rapport, dat is gericht aan premier Eugene Rhuggenaath (PAR), meldt voorts dat uit verkregen informatie van het MDPT blijkt dat de samenwerking met KPMG aan het eind van het jaar 2016 ‘is beëindigd door het MDPT’.

Conform het Landsbesluit van 29 november 2013 zijn destijds door het kabinet van PS-premier Ivar Asjes vijftien onafhankelijke leden van het MDPT, onder voorzitterschap van de inmiddels afgetreden Werner Wiels, benoemd op basis van hun relevante kennis en ervaringen. In de praktijk fungeren/fungeerden een achttal van deze MDPT-leden als ingehuurde consultants via hun bedrijf/werkgever, schrijft Soab.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten