woensdag 17 januari 2018

Van den Tweel-supermarkt in Zeelandia, Curaçao, ontkent 'herverpakken' producten

'De spullen die wij niet lokaal invoeren, blijven in de originele verpakking'


Manager van de Van den Tweel-supermarkt in Zeelandia, Mischa Verzuu, heeft de beschuldigingen van de Inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) naar eigen zeggen met verbazing gelezen in de lokale kranten. Hij ontkent dat er sprake is van ‘herverpakken’.

Verzuu bevestigt vandaag, woensdag 17 januari 2018, in het Antilliaans Dagblad, dat de houdbaarheidsdatum van producten onderwerp van gesprek is geweest tijdens de controle van MEO. Medewerkers van de Inspectiedienst zouden hebben gezegd, dat er op producten een ‘ten minste houdbaar tot’-datum moet staan in plaats van een inpakdatum, zoals nu soms wordt gedaan.

'Maar, nu lijkt het net alsof wij spullen die we uit Nederland importeren herverpakken. Dat is beslist niet waar. De spullen die wij niet lokaal invoeren, blijven in de originele verpakking met de originele houdbaarheidsdatum erop', aldus de supermarktmanager. Waarom toch een aantal producten in een eigen verpakking zitten, is volgens Verzuu makkelijk te verklaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten