woensdag 10 januari 2018

Politie Suriname onbekend met ronselpraktijken Nigeriaanse drugsbende in Suriname

Wotherspoon, links (Bron foto: Wotherspoon)
Humphrey Naarden, hoofd Anti-Narcoticabrigade, reageert op uitspraken gevangenispredikant in Hong Kong, John Wotherspoon


Lokale autoriteiten zijn niet op de hoogte van ronselpraktijken van een Nigeriaanse drugsbende in Suriname. 'De afdelingen die dat zouden moeten weten, zijn vooralsnog niet op de hoogte', zegt Humphrey Naarden, hoofd van de Anti-Narcoticabrigade, vandaag, woensdag 10 januari 2018, in de Ware Tijd.

Een gevangenispredikant in Hong Kong, John Wotherspoon, heeft 6 januari in de Ware Tijd gezegd, dat er zeker drie handlangers van de drugsmaffia die vanuit Brazilië opereert aanwezig zijn in Suriname. Ze gaan in opdracht van hun drugsbazen op zoek naar behoeftige mensen die dringend geld nodig hebben. Die worden misleid, bijvoorbeeld onder het mom dat ze werk kunnen vinden in Brazilië. Daar aangekomen worden ze geronseld door de drugsmaffia en gedwongen om drugs naar landen zoals Hong Kong te smokkelen.

De gevangenispredikant is al jaren bezig met een 'tegencampagne' om de drugsbazen de pas af te snijden. Hij zegt, dat er in Hong Kong, zijn werkgebied, zeker negen personen afkomstig uit Suriname, vastzitten voor drugssmokkel. Hij is via hun verhalen gekomen achter de informatie van het drugsnetwerk hier.

Hoewel hij zegt, dat de autoriteiten niet op de hoogte zijn van de informatie, benadrukt Naarden dat hiermee niets wordt ontkend of bevestigd. Hij weet wel dat er een Nigeriaanse drugsbende actief is in Brazilië. Of die ook een netwerk hier heeft weet hij niet.

Wotherspoon was vorige week in Suriname als onderdeel van zijn tegencampagne in landen in Zuid-Amerika. Hij kiest er liever voor om de informatie met de media te delen dan met officiële autoriteiten. Hij zegt dat eerder te hebben geprobeerd in andere landen, maar er is kennelijk vanwege belangen, verder niets mee gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten