woensdag 10 januari 2018

Elf gevangenen met succes ontsnapt uit gevangenis in Luiziania, Brazilië

Ontsnapping door medegevangene met een gsm gefilmd


 
Opmerkelijke beelden uit Brazilië, waar zaterdag 6 januari 2018 elf gevangenen met succes een ontsnappingspoging op poten konden zetten. Een medegevangene filmde met een gsm hoe ze eerst hun cel openbraken en zich nadien door een klein gat wurmden. Amper één iemand werd al opnieuw gearresteerd, de overige criminelen zijn nog steeds op de vlucht. 

De beelden werden rond elf uur ’s ochtends opgenomen in een gevangenis in Luiziania, een gemeente in de buurt van hoofdstad Brasilia.

Volgens de lokale autoriteiten was het de gevangene die instond voor het schoonmaken van de gang die de ontsnapping in goede banen leidde. Zo zou hij in het bezit geweest zijn van een voorwerp waarmee ze de tralies konden doorzagen. Wat het voorwerp exact was, blijft voorlopig onduidelijk. Het bleek in ieder geval voldoende om hun vrijheid terug te krijgen.

Nadat een gedetineerde de tralies deels in tweeën kon zagen, zagen ook enkele andere mannen wat later hun kans om een opening te forceren. Vanaf dat moment kon een medegevangene filmen hoe ze de metalen staaf verwijderden en met maar liefst elf personen door de opening kropen.


De mannen, die witte kleren aan hadden en daardoor meer opvielen, hadden zich zelfs gecamoufleerd door een roze vloeistof op hun kledij aan te brengen.

Voor één gedetineerde was de ontsnappingspoging geen succes. Hij werd al snel opnieuw opgepakt nadat hij zich bezeerde door over het muurtje te springen.

Een woordvoerder van de gevangenis liet achteraf weten dat de overige tien personen nog steeds voortvluchtig zijn. Een zoektocht naar de mannen is aan de gang. Waarvoor de gevangenen waren veroordeeld, wilden de autoriteiten niet kwijt.

De ontsnapping uit de gevangenis komt overigens niet als een complete verrassing. Eerder deze maand braken er al drie keer rellen uit in het gebouw in amper een week tijd. Daarbij vielen negen doden en veertien gewonden.

(Suriname Mirror/Nieuwsblad/Canal44/Diario Panorama/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten