woensdag 10 januari 2018

Bij Sint Joris, Curaçao, zijn vier lichamen aangespoeld

Het lijkt er op dat het om bootvluchtelingen uit Venezuela gaat



Bij Sint Joris zijn vanmorgen, woensdag 10 januari 2018, vier lichamen aangespoeld. Dat heeft de woordvoerder van de Kustwacht Roderick Gouverneur bevestigd, aldus Paradise FM. Het lijkt er op dat het om bootvluchtelingen uit Venezuela gaat, maar dat kon Gouverneur nog niet beamen.

Naast de Kustwacht is de politie ingeschakeld en is een Officier van Justitie naar Sint Joris gegaan. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen.

Als het inderdaad Venezolanen betreft, zou het de eerste keer zijn - voor zover bekend - dat een poging om Curaçao te bereiken eindigt in een tragisch en dodelijk drama. De afgelopen weken rekenden de Kustwacht en de politie al verscheidene keren vluchtelingen in die stiekem het eiland wilden betreden.

Volgens politiewoordvoerder Reginald Huggins, in De Telegraaf, wordt getracht de lichamen te identificeren.

Omdat in het socialistisch geleide Venezuela grote voedseltekorten bestaan, proberen inwoners al jaren een veilig heenkomen te zoeken in buurlanden als Colombia en Brazilië. Maar, de nabij gelegen ABC-eilanden zijn een populaire vluchtplaats.

De Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes schatte onlangs dat 12.000 Venezolanen illegaal op Aruba verblijven. Op een bevolking van officieel iets meer dan honderdduizend mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten