woensdag 10 januari 2018

Bestuur Paraguayaanse grensstad Ciudad del Este sluit winkel vanwege verkoop transgenderpoppen

Ciudad del Este heeft zich in 2017 als 'pro-leven en -familie' verklaard


Autoriteiten in de Paraguayaanse grensstad Ciudad del Este hebben tijdelijk een winkel gesloten die beschuldigd wordt van het verkopen van transgenderpoppen. Burgemeester Sandra McLeon rechtvaardigde de sluiting dinsdag 9 januari 2018, door te stellen dat de stad, die vooral bekend staat als een toevluchtsoord voor smokkel en vervalsingen, vorig jaar zichzelf als 'pro-leven en -familie' heeft verklaard.

Stadsprocureur Christian Cabral zei, dat de winkel ook gesloten was, omdat het de commerciële belasting van dit jaar niet had betaald en speelgoed verkocht, terwijl het alleen geautoriseerd was om elektronische producten te verkopen.

De poppen hadden in lokale media de nodige beroering veroorzaakt, nadat sommige klanten hadden geklaagd. Het lijken standaard, ouderwetse babypoppen met een rood lint om het hoofd, maar met mannelijke genitaliën.

Winkelmanager Esther Bazan vertelde lokale verslaggevers, dat de poppen uit China komen en zei dat toeristen uit buurlanden Brazilië en Argentinië ze grappig vonden, maar andere klanten waren juist verontwaardigd.




Paraguay verbood vorig jaar educatief materiaal over seksuele diversiteit op scholen en de minister van Onderwijs bood aan om te helpen met het verbranden van alle boeken die betrekking hadden op het onderwerp. 'We gaan geen genderideologie promoten', zei minister van Onderwijs Enrique Riera vorig jaar tegen lokale media. 'We gaan ons baseren op wat wordt uitgedrukt in de Grondwet, waarin staat dat het huwelijk tussen een man en een vrouw is.'


Ciudad del Este, op de grens met Argentinië en Brazilië, is een paradijs voor shoppers uit alle drie de landen. Het is door Amerikaanse en internationale functionarissen beschuldigd een centrum te zijn van drugs- en namaakgoederenmokkel.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft in het verleden beweerd, dat een deel van die smokkel ertoe heeft bijgedragen het terrorisme in het Midden-Oosten te financieren.


(Suriname Mirror/AP/El Territorio/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten