woensdag 3 januari 2018

Personeelsleden St. Vincentius Ziekenhuis in actie

Medewerk(st)ers in afwachting betaling salaris december


Personeelsleden van het St. Vincentius Ziekenhuis zijn vanmiddag, woensdag 3 januari 2018, in actie gegaan. Bondsvoorzitter Roy Haverkamp heeft een onderhoud gehad met algemeen directeur Manodj Hindori. Hij heeft aangegeven in overleg te zijn met het ministerie van Volksgezondheid. 

Beloofd is vandaag nog Srd 2 miljoen te storten om de salarissen van december uit te kunnen betalen. Haverkamp zegt op Starnieuws, dat als het geld vóór half 2 vanmiddag wordt gestort de bank dit nog kan verwerken. Gehoopt wordt dat de betaling op tijd plaatsvindt, waardoor de rust terugkeert in het ziekenhuis.

Het St. Vincentius Ziekenhuis en minister Patrick Pengel van Volksgezondheid hebben in een verklaring, die ook ondertekend is door Rick Kromodihardjo van het Staatsziekenfonds, afgesproken dat alles aan gedaan wordt om de salarissen vandaag uit te betalen. Wanneer de betaling niet gedaan wordt vandaag, zal het personeel morgenochtend weer protesteren.

Haverkamp zegt, dat het niet om een staking gaat. De afdelingen zijn in tact. Haverkamp hoopt dat de regering zich houdt aan de gemaakte afspraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten