woensdag 3 januari 2018

Nationaal Informatie Instituut de mist in met tonen foto Cynthia Mc Leod op tv-kanaal 8.3

'Het NII heeft als lerende organisatie het nodige hieruit kunnen leren'...
 

Het Nationaal Informatie Instituut bericht vandaag, woensdag 3 januari 2018, de misvatting te betreuren die is ontstaan bij het gebruik van de foto van 'de zeer gerespecteerde' Cynthia Mc Leod op het televisiekanaal 8.3. 

Tijdens de kerstviering van de First lady van Suriname, werd bij de live streaming een flipkaart getoond waarop MC Leod te zien was.

In een reactie hierop in een lokaal dagblad (de Ware Tijd) van Mc Leod (zie onderaan) wordt deze handeling vertaald als te zijn manipulatie en misleiding vanuit het zogenoemd instituut.

'Het was geenszins de bedoeling het idee te wekken dat betrokkene ter plaatse was. Het instituut heeft betrouwbaarheid hoog in het vaandel en zal zich daarom nimmer lenen voor misleiding. Wij hebben veel respect voor elke seniore burger en kijken met dezelfde hoeveelheid respect op naar de prestatie die is geleverd door deze groep aan de opbouw van de natie. Het gebruik van de foto van deze publieksfiguur moet geheel in dat kader geplaatst worden. Het NII heeft als lerende organisatie het nodige hieruit kunnen leren.'

Opmerkelijk, dat het NII stelt - let wel een ' instituut' 😉- dat zij 'als lerende organisatie het nodige hieruit kunnen leren'. Dat verwacht je niet van een instituut, met als sturende kracht Clifton Limburg. Overigens schort er veel aan negen van de tien door het NII uitgebrachte persberichten. De Limbo-klas moet nog veel leren.

'Het belichten van prominente Surinamers maakt deel uit van het beleid waar het instituut voorstaat. In verband hiermee is morgen op het televisiekanaal GOV TV op kanaal 8.3., een uitgebreid verslag te zien van de boekpresentatie van mevrouw Mc Leod van de Engelstalige versie van het boek 'Herinneringen aan Mariënburg' in het diasporahuis te New Dehli.' Dat lijkt meer op een douceurtje, een genoegdoening. voor de schrijfster...



(Suriname Mirror/NII)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten