woensdag 3 januari 2018

Anesta Jagendorst legt functie van kapitein Bigi Poika neer

Jagendorst lijkt te zwichten voor druk actiegroep

'Ik ben diep teleurgesteld, word tegengewerkt en krijg geen ondersteuning van sommige mensen'


Anesta Jagendorst houdt het na vijfenhalf jaar voor gezien als kapitein van Bigi Poika. Ze zal vrijdag in een algemene dorpsvergadering haar functie neerleggen. 'Ik ben diep teleurgesteld. Ik word tegengewerkt en krijg geen ondersteuning van sommige mensen', zegt ze vandaag, woensdag 3 januari 2018, in de Ware Tijd. Er is een actiegroep in het dorp die haar liever ziet gaan dan komen. 

Het dorpshoofd wordt ervan beschuldigd dat ze geld dat Bigi Poika verdient uit houtkap en huurgeld dat Telesur betaalt voor de plek waar de telecom-mast in het dorp staat niet kan verantwoorden. 'Ik kan elk bedrag verantwoorden, want dat heb ik ook gedaan toen instanties zoals Telesur mij de klachten van de mensen hadden voorgehouden.'

Met twee recente gevallen is de maat vol voor het dorpshoofd. Op tweede kerstdag was een delegatie van de rk-kerk in het dorp. Jagendorst had graag dat de dorpelingen zich na de eredienst informeel met de gasten zouden bezighouden, maar bijna iedereen is direct naar huis gegaan.

'Ook had ik maandag een opo yari-feest. Er waren veel kinderen, maar weinig volwassenen, terwijl ik publiekelijk had gezegd dat ik wat zou organiseren.'

Volgens kapitein Jagendorst wordt het haar niet in dank afgenomen dat zij niet naar de pijpen van de actiegroep danst. 'Ik maak plaats voor deze mensen, omdat ik geen belemmering wil zijn voor de verdere ontwikkeling van het dorp.' De actiegroep wil vooralsnog niet reageren op de mededelingen van Jagendorst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten