zondag 28 januari 2018

NPS-leider Rusland reageert op in brand steken partijvlag: 'Het is een intimidatiepoging'

(Bron foto: NPS)
'Men zegt wel dat wij maar twee zetels hebben, maar elke keer wordt de partij aangevallen'

'De mensen zijn duidelijk bang voor de NPS'


De vlag van de Nationale Partij Suriname (NPS) is afgelopen nacht in brand gestoken op het terrein van partijcentrum Grun Dyari in Paramaribo. Dit gebeurde enkele uren na de 'opo yari' vergadering van de partij zaterdagavond.  

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt zondag 28 januari 2018 op Starnieuws, dat er aangifte is gedaan. De politie heeft de situatie ter plekke opgenomen. Rusland ervaart het verbranden van de vlag als een intimidatiepoging.

De wachter van de NPS heeft gerapporteerd dat hij achterin was toen de vlag in brand werd gestoken. Hij zag enkele jongens wegrennen toen hij weer voorin kwam. Er is ook een benzinegeur waargenomen bij de vlaggenmast. Het touw en de vlag zijn volledig afgebrand. Aan de mast zijn de brandplekken duidelijk te zien.

Rusland merkt op dat het opvallend is dat de criminele daad plaatsvond, na de vergadering. Volgens hem zijn er dingen gezegd waarmee men moeite had. Ongeveer een uur nadat de laatste personen waren vertrokken van Grun Dyari, is de vlag in brand gestoken.

Rusland haalt aan dat op verschillende fronten aanvallen op de NPS worden ondernomen, onder andere op social media. 'Men zegt wel dat wij maar twee zetels hebben, maar elke keer wordt de partij aangevallen. De mensen zijn duidelijk bang voor de NPS', stelt de politicus. De partij vraagt haar leden en de samenleving extra alert te zijn.

Over de eventuele mogelijkheid, dat het gewoon om 'kwajongens werk' zou kunnen gaan, wordt niet gerept. Natuurlijk duikt Rusland direct in zijn eerste reactie in de partij politieke hoek, zonder dat hij overigens het woord 'NDP' in dde mond durft te nemen.

Een ander is zelfs nieuws voor NOS-correspondent Harmen Boerboom....... 

https://nos.nl/artikel/2214278-vlag-verbrand-bij-gebouw-surinaamse-oppositiepartij-nps.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten