zondag 28 januari 2018

Bomaanslag verwoest hoofdkwartier politie Ecuador in San Lorenzo, provincie Esmeraldas

Zo'n 14 politieagenten gewond geraakt bij aanslag

Aanval mogelijk een vergelding voor recente anti-misdaadoperaties tegen criminele organisaties die verband houden met drugshandel


Een gigantische explosie vond plaats in Ecuador zaterdagochtend  27 januari 2018, in de buurt van het hoofdkwartier van de nationale politie, in de noordelijke Pacifische provincie Esmeraldas, waarbij ten minste 14 politieagenten gewond raakten.

Ambtenaren onderzoeken nog steeds de oorzaak van de explosie, die plaatsvond in de stad San Lorenzo, maar voorlopig bewijs suggereert dat een 'autobom' mogelijk is gebruikt om het politiecommandocentrum te raken.



Beveiligingsbronnen vertelden de plaatselijke krant El Comercio, dat ze de aanval met een autobom aan het onderzoeken zijn. Hoewel er geen doden zijn gemeld, raakten meerdere personen gewond, maar geen van deze personen is naar verluidt in kritieke toestand.



Volgens een persbericht van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn de Anti-Narcotica en Speciale Operaties eenheden op het terrein bezig met een onderzoek, met de steun van minister van Binnenlandse Zaken Cesar Navas en andere overheidsinstanties.

De agenten proberen vast te stellen of de aanval een vergelding was voor recente anti-misdaadoperaties tegen criminele organisaties die verband houden met drugshandel. San Lorenzo is de derde meest gewelddadige stad in Esmeraldas.


Tot dusverre heeft de provinciale politie vastgesteld, dat de explosie werd veroorzaakt door een 'explosief artefact van grote omvang', wat een explosie van 50 meter veroorzaakte

Via een officieel Twitter-account deelde de politie van Ecuador het bericht van de politie kapitein-generaal Miguel Ramiro Mantilla: 'We zullen de aanwezigheid van gewapende groepen op ons grondgebied niet toelaten.'


Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei via Twitter, dat ze 'voeren een onderzoek uit naar mensen die in het gebied zijn getroffen om onmiddellijk in de plaats te interveniëren, onderkomens te regelen'.


(Suriname Mirror/TeleSUR/CNN Espanol/Twitter/YouTube/El Comercio)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten