dinsdag 30 januari 2018

17 Illegale Venezolanen ontsnappen uit cellen achter de oude post Rio Canario, Curaçao

Minister Girigorie van Justitie vraagt Nederlandse collega Grapperhaus om faciliteiten en middelen


Minister Quincy Girigorie van Justitie heeft zijn Nederlandse ambtgenoot Ferdinand Grapperhaus om faciliteiten en middelen gevraagd om de capaciteit voor tijdelijk onderdak van opgepakte illegalen te kunnen vergroten. Dat zegt de bewindsman vandaag, dinsdag 30 januari 2018, in het Antilliaans Dagblad

Het gaat om het tijdelijk onderdak van illegalen die in afwachting zijn van hun deportatie. Girigorie heeft al een locatie op het oog en verwacht dat de uitbreiding van de capaciteit met een week of vier een feit is.

Het verzoek voor hulp bij de capaciteitsuitbreiding is gisteren gedaan, nadat in de vroege ochtend 17 illegale Venezolaanse mannen uit de cellen achter bij de oude post Rio Canario zijn gevlucht. 'Ik heb als ik mij niet vergis vorig jaar in juli al verklaard, dat deze locatie ongeschikt is om illegalen onder te brengen die in afwachting zijn van hun deportatie. Maar, de laatste weken is er sprake van een bijzondere situatie. Venezuela heeft zoals bekend het luchtverkeer naar de eilanden toe gesloten. Wij kunnen om die reden niet langer de illegalen zo’n drie dagen na hun aanhouding terugsturen naar Venezuela. Vóór de sluiting van de grenzen werden ze relatief snel met charters teruggestuurd', aldus de bewindsman.

Girigorie verklaarde, dat door de recente toestroom van illegalen de politie wel gedwongen was om de groep bij Rio Canario onder te brengen, de barakken bij het Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou en de cellen in Barber zaten al vol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten