maandag 11 december 2017

VOS-directeurenberaad stelt minister Peneux ultimatum van 24 uur

'Bewindsman geeft bewust vertekend beeld over directievoering en functioneren leraren binnen onderwijs'
 

Het VOS-directeurenberaad vraagt minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om binnen vier en twintig uur publiekelijk de gedane uitspraken van de vorige week in De Nationale Assemblee en op een persconferentie te rectificeren.

'Het getuigt van goed fatsoen dat u de onwaarheden rectificeert', luidt een zin in een brief die is getekend door zevenentwintig VOS-directeuren. Dit besluit heeft het beraad genomen tijdens een spoedvergadering vandaag, maandag 11 december 2017, aldus de Ware Tijd.

Het collectief van directeuren stelt, dat de bewindsman bewust een vertekend beeld over de directievoering en het functioneren van leraren binnen het onderwijs in het bijzonder de IMEAO-scholen heeft gegeven. De directeuren stellen, dat de minister de leraren onterecht in een kwaad daglicht heeft gesteld. Zij noemen de uitspraken een aantasting van de integriteit van de leraren en het ten grabbel gooien van hun goede naam.

'Dit is onacceptabel. Alle consequenties voor het nalaten van bovengenoemde eis zijn voor rekening van de minister', stellen zij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten