maandag 11 december 2017

Beschamende vertoning regering in Assemblee

Onduidelijkheid binnen regering over hoe gewijzigde begroting moet worden gepresenteerd


Binnen de regering bleek vanmiddag, maandag 11 december 2017, in De Nationale. Assemblee, dat er onduidelijkheid bestaat over hoe de gewijzigde begroting aan het parlement moet worden gepresenteerd. Leden van het parlement hadden verwacht, dat vandaag bij het begin van de eerste ronde voor de regering, bij de begrotingsbehandeling, eerst minister Gillmore Hoefdraad van Financiën aan het woord zou komen en de gewijzigde begroting zou aanbieden. 

Het was echter minister Robert Peneux van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur die als eerste aan het woord kwam. Peneux wist echter niet precies wat te doen, of de vragen van het parlement beantwoorden of tegelijk ook de wijzigingen op zijn begroting doorgeven, zo schrijft de Ware Tijd.

Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons (NDP) waagde zich er niet aan de minister te helpen toen die haar vroeg wat te doen. 'Minister, ik kan u niet zeggen wat u moet doen, de regering heeft haar eigen beleid.'

VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi zei, bij het aanvragen van een punt van orde, dat de regering een nota van wijziging had beloofd. Hij wilde weten wat de juiste orde zal zijn over hoe die gewijzigde nota gaat worden aangeboden aan het parlement. Of het is, dat de ministers zelf de op hun begroting gebrachte wijzigingen mondeling doorgeven of dat er nog een officiële nota komt van de regering. Ook hier zei Geerlings-Simons zich niet te bemoeien met de werkwijze van de regering.

Ook de rest van de ministers bleek niet te weten wat er precies moest gebeuren. Waarnemend coördinator van de Raad van Ministers, Edgar Dikan was, toen Peneux zijn rede wilde vervolgen, genoodzaakt een schorsing aan te vragen om dit probleem te bespreken. De schorsing duurde langer dan verwacht, omdat ook de coalitie zich over dit punt wilde beraden en trok zich terug in de fractiekamer waar ook vicepresident Ashwin Adhin aanwezig was.

Na de schorsing zei Adhin, dat de regering integrale wijzigingen zal aanbieden en dat minister Gilllmore Hoefdraad als tweede spreker van de regering vandaag een globaal overzicht zal geven. Adhin zei, dat daarin drie hoofdzaken worden genoemd over hoe de gewijzigde begroting er uit zal zien en dat komende week Hoefdraad een gedetailleerde gewijzigde nota zal indienen waaraan hij nu nog werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten