maandag 11 december 2017

Somohardjo (PL): 'Geruchten dat NDP-Assembleelid Tsang minister van HI en T wordt'

Wangsabesari (KTPI-Nieuwe Stijl) zou met vertrek Tsang in Assemblee komen

'Wangsabesari terug in parlement om de vorming van eenheid onder Javaanse politieke partijen in de wielen te rijden'


Al enige tijd circuleren hardnekkige geluiden, dat NDP-Assembleelid Stephen Tsang benoemd zal worden als minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T). Dit werd gisteravond ook gezegd door Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo tijdens een feestbijeenkomst van de partij in haar hoofdkwartier te Beekhuizen. De Pertjajah Luhur vierde 5 december haar 19-jarig bestaan, zo bericht de Ware Tijd zondag 10 december 2017.

Met Tsangs positionering bij HI en T zou Ferdinand Welzijn definitief benoemd worden als minister van Justitie en Politie.

Het vertrek van Tsang uit het parlement zal ertoe leiden, dat Oesman Wangsabesari van KTPI-Nieuwe Stijl in De Nationale Assemblee komt. Wangsabesari stond bij de afgelopen verkiezingen op de kandidatenlijst van de NDP achter Tsang.

NDP-fractieleider tevens ondervoorzitter André Misiekaba zegt in een reactie zich 'te willen onthouden van commentaar voor wat deze aangelegenheid betreft'.

Volgens Somohardjo is het accommoderen van Wangsabesari met een parlementszetel bedoeld om de vorming van een eenheid onder de Javaanse politieke partijen in de wielen te rijden. Somohardjo laat doorschemeren, dat Wangsabesari op het punt stond zich met zijn partij bij de Pertjajah Luhur aan te sluiten.

In zijn toespraak hield de PL-voorzitter zijn achterban gisteravond voor, dat in 2020 alles op alles gezet dient te worden zodat de Pertjajah Luhur een belangrijke factor blijft in de Surinaamse politiek. KTPI, PDO en KTPI-Nieuwe Stijl zijn 'niet meer zichtbaar', alleen PL nog, merkte hij op. Ook dient de groep te bewijzen dat Javanen in de politiek betrouwbaar zijn en niet overlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten