maandag 11 december 2017

Een van 's werelds meest gezochte drugsbaronnen Juan Carlos Mesa-Vajello, 'Tom', gearresteerd in Colombia

'Tom' is aangehouden op zijn 50e verjaardagsfeest

(Bron foto: AFP)
Juan Carlos Mesa-Vajello trachtte controle te krijgen over de criminele onderwereld van Medellin


Een van 's werelds meest gezochte drugsbaronnen - Juan Carlos Mesa-Vajello, ook bekend als 'Tom' - is door de politie in Colombia op een feest om zijn 50e verjaardag te vieren gearresteerd. De Verenigde Staten had een beloning van $ 2 miljoen uitgeloofd voor de gevangenneming van Mesa-Vajello, die door de Colombiaanse autoriteiten werd gezocht voor een samenzwering om een ​​moord te plegen, terwijl hij de controle probeerden te krijgen over de criminele onderwereld van Medellin.


De Colombiaanse minister van Defensie Luis Carlos Villegas beschreef de detentie van Mesa-Vajello als 'een van de krachtigste klappen tegen drugshandel van dit jaar' zaterdag 9 december 2017 op zijn Twitter-account.

De arrestatie werd uitgevoerd door speciale troepen op een luxe landgoed in de gemeente El Penol, provincie Antioquia, waarvan Medellin de hoofdstad is. De politie nam wapens in beslag, $ 14.000 in contanten, 80 miljoen pesos, sieraden en zeven auto's.

Mesa-Vajello, een inheemse Colombiaan, vierde zijn verjaardag in het gezelschap van Jhon Jairo Velasquez Vasquez - ook bekend als 'Popeye' - een van Pablo Escobar's voormalige luitenanten, die 23 jaar en 3 maanden gevangenisstraf heeft uitgezeten, meldt El Tiempo.


Sinds 2012 is de beruchte verdovende 'kingpin' hoofd geweest van La Oficina de Envigado, een belangrijk drugshandel- en witwas-kartel in Medellin en verving Ericson Vargas-Cardona, alias 'Sebastian' die net gevangen was genomen.

Onder het leiderschap van Mesa-Vallejo was La Oficina de Envigado meer gecentraliseerd, waardoor sterke allianties werden gevormd met voormalige rivalen en belangrijke transnationale drugshandelaren, volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat mogelijk om zijn uitlevering gaat vragen.

(Suriname Mirror/TeleSUR/El Tiempo/El Ccolombiano/YouTube) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten