dinsdag 19 december 2017

Stroomstoring treft vijf uren deel Venezolaanse hoofdstad Caracas en nabijgelegen staten Miranda en Vargas

(Bron screenshot: YouTube)
Autoriteiten: 'Breuk tussen belangrijke kabelverbinding van krachtcentrale en een zendmast'

Critici: 'Afgelopen jaren frequente black-outs door onvoldoende investeringen na de nationalisatie in 2007 van de elektriciteitssector'


Een stroomstoring heeft maandag 18 december 2017 een deel van de Venezolaanse hoofdstad Caracas en de nabijgelegen staten Miranda en Vargas gedurende ongeveer vijf uur getroffen, in wat critici zeggen was weer een teken van de economische meltdown van de olierijke natie. Autoriteiten beweerden dat de uitval, die rond het middaguur begon, werd veroorzaakt door breuk tussen een belangrijke kabelverbinding van een krachtcentrale en een zendmast. 

De storing had gevolgen voor sommige telefoonlijnen, delen van de Caracas-metro en de belangrijke Maiquetia-luchthaven net buiten de hoofdstad. Veel arbeiders hadden geen andere keuze dan naar huis te lopen, winkels en restaurants sloten de deuren en Venezolanen mopperden dat weer een dag werd verstoord door tumult.


Het land worstelt al met 's werelds snelste inflatie, toenemende ondervoeding en ziekte, terwijl het door de staat geleide economische systeem tot stilstand komt. 'Venezuela is uit elkaar gevallen', zei David Garcia, 38, toen hij in de rij stond voor een hotdog bij een stand in de rijkere wijk Chacao. Hij had twee uur doorgebracht met het zoeken naar een geopend restaurant, omdat hij thuis niet kon koken.

Venezuela heeft de afgelopen jaren te maken gehad met frequente black-outs die critici toeschrijven aan onvoldoende investeringen na de nationalisatie in 2007 van de elektriciteitssector. De overheid heeft de blackouts in sommige gevallen toegeschreven aan sabotage of beschuldigde critici van het overdrijven van problemen.

Energieminister Luis Motta tweette maandag over een recente stroomstoring op de luchthaven van Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia, toevoegend: 'Het gebeurt daar ook.' Hij heeft geen details gegeven over de omvang en effecten van de black-out van maandag.


(Suriname Mirror/Reuters/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten