dinsdag 19 december 2017

Minister Suzy Camelia-Römer, Curaçao, streeft naar export van vlees en gewassen

Bedrijf in Colombia gaat levende dieren naar Curaçao exporteren voor de slacht en export


Minister Suzy Camelia-Römer, belast met Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), wil de landbouw en veeteelt op Curaçao bevorderen, met als doel de export van vlees en gewassen. 'De uitbreiding van de agrarische sector zal op verantwoorde wijze gerealiseerd worden, rekening houdend met het milieu, gezondheidsaspecten en hygiëne', aldus de minister in het Antilliaans Dagblad van vandaag, dinsdag 19 december 2017.

De overheid van Curaçao heeft onlangs vergunning verleend aan een bedrijf in Colombia voor de import van levende dieren op Curaçao om deze op Parera te slachten ten behoeve van export van vlees. Het slachthuis op Curaçao voldoet niet aan internationale richtlijnen op basis waarvan export van vlees naar andere landen mogelijk is, zo is bij GMN bekend.

Joe Alcalá, sectordirecteur bij het ministerie van GMN wijst op de noodzaak van een laboratorium voor microbiologisch onderzoek van levensmiddelen.

Tevens dient het eiland te beschikken over een verbrandingsoven voor de vernietiging van de karkassen van zieke en voor consumptie afgekeurde dieren, en de verbranding van een veestapel na ruiming wegens een virusuitbraak, zoals Mond-en-klauwzeer (MKZ), MRSA of Q-koorts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten