dinsdag 19 december 2017

Colombia's staatsoliemaatschappij Ecopetrol bevestigt aanwezigheid olie in provincie Santander

Ecopetrol doet gezamenlijke verkenningen met Canadese Pares Resources Inc.


Colombia's door de staat gerunde oliemaatschappij Ecopetrol heeft maandag 18 december 2017 bekendgemaakt, dat het de aanwezigheid van olie op een locatie in de provincie Santander heeft bevestigd, de vierde dergelijke ontdekking dit jaar, tijdens gezamenlijke verkenningen met Canada's Parex Resources Inc. 

De borg, genaamd Coyote- 1, ligt tussen de 2.042 en 2.177 meter diepte, aldus het bedrijf in een verklaring, en bevat ruwe olie lichter dan typisch Colombiaanse olie.

 
Ecopetrol en Parex hebben de exploratie gelijk verdeeld in het De Mares-blok, aldus de verklaring. De ontdekking bevindt zich in de buurt van de velden La Cira-Infantas, Lisama en Colorado van Ecopetrol en de raffinaderij van Barrancabermeja.

'Deze nieuwe ontdekking toont aan dat we op de goede weg zijn naar onze doelstelling om de reserves te verhogen. We zijn tevreden met de resultaten van deze alliantie met Parex, die het potentieel van de provincie Santander heeft onderstreept', zei Ecopetrol-topman Felipe Bayon in de verklaring.

Ecopetrol heeft gezegd, dat het in 2018 tussen $ 3,5 miljard en $ 4 miljard zal investeren, grotendeels in productie- en exploratieprojecten. De drie andere ontdekkingen van het bedrijf in 2017 zijn de Boranda-1 en Deep Water-ontdekkingen Purple Angel-1 en Gorgon-1.




(Suriname Mirror/Reuters/Ecopetrol/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten