dinsdag 19 december 2017

Guangdong Zhenrong Energy staakt plannen voor Isla-raffinaderij en LNG-terminal op Curaçao

Chinezen haken af vanwege stijgende schulden en rechtszaken


Guangdong Zhenrong Energy (GZE) heeft de plannen gestaakt voor de Isla-raffinaderij, de bouw van een LNG-terminal op Curaçao en ook voor de bouw van een raffinaderij in Myanmar. Het bedrijf heeft als gevolg van financiële problemen geen fondsen om in de projecten te investeren. Dat meldt The International Oil Daily in haar editie van gisteren, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 19 december 2017.

GZE is afgehaakt vanwege stijgende schulden en rechtszaken waarin het bedrijf onder meer openstaande schulden heeft moeten betalen.

'Als gevolg hiervan heeft Zhenrong de eerdere plannen voor een LNG-terminal bij de diepzeehaven van Bullenbaai moeten staken', zeggen bronnen in The International Oil Daily. 'De terminal was bedoeld voor de levering van 335.000 barrels per dag aan de nabijgelegen Isla-raffinaderij, die tegenwoordig door het staatsbedrijf Petroleos de Venezuela wordt geëxploiteerd. GZE hoopte dat vanaf 2020 over te nemen.'

Door de financiële problemen van GZE wordt de Curaçaose regering met een knallende hoofdpijn opgezadeld, aangezien de verouderde en vervuilende raffinaderij gemoderniseerd moet worden en het onwaarschijnlijk is dat PdVSA door de toenemende financiële problemen van het Venezolaanse staatsbedrijf de upgrading kan realiseren, aldus de publicatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten